Onze rijgedragtechnologie respecteert de privacy van iedereen 

De unieke taxiverzekering van Traksi beloont professioneel rijgedrag van de taxichauffeur met een lagere premie. Zo voorkomen we dat de goeden onder de kwaden lijden en verbeteren we samen het imago van de taxibranche. 

Onderdeel van deze taxiverzekering is dat we de taxi voorzien van zogenoemde rijgedragtechnologie. Deze technologie levert de gegevens over het daadwerkelijke rijgedrag van de taxichauffeur, zodat we de hoogte van de premie kunnen bepalen. 

Black box registreert rijgedrag 

De rijgedragtechniek bestaat uit twee onderdelen. Enerzijds is dat een black box achter het dashboard die rijgedrag zoals snelheid, optrekken en afremmen registreert en deze informatie doorgeeft aan registratiesoftware.  

Discussie over schuldvraag aanrijding 

Daarnaast voorzien we de taxi van twee camera’s. De ene is vooruit gericht op de weg, de andere achteruit. Deze camera’s filmen dus nooit in de taxi zelf. Sterker nog, ze filmen in principe ook niet wat er voor of achter de taxi gebeurt. Alleen in het geval van een aanrijding kan de software 30 seconden voor en 30 seconden na de aanrijding terugkijken. Van deze mogelijkheid wordt uitsluitend gebruikgemaakt als er discussie is over de schuldvraag. Die ene minuut videobeeld kan dan helpen bij het bepalen wie er schuld heeft aan de aanrijding. Er wordt dus verder nooit iets vastgelegd of verstuurd met de camera’s. 

Privacy binnen en buiten de taxi 

De rijgedragtechnologie respecteert de privacy van iedereen, zowel binnen als buiten de taxi. Deze werkwijze voldoet volledig aan de wet- en regelgeving op het gebied van privacy, inclusief de Europese AVG (algemene verordening gegevensbescherming). Door de taxiverzekering van Traksi af te sluiten geeft de taxichauffeur toestemming om gegevens over het rijgedrag te gebruiken voor het vaststellen voor de hoogte van de maandpremie. 

Helpende hand tijdens coronacrisis 

De taxibranche heeft het bijzonder zwaar door de coronacrisis. Daarom helpen wij taxichauffeurs waar mogelijk een handje. Zo hoeven taxichauffeurs die onze betaalbare verzekering afsluiten de komende periode geen borg te betalen. Zo houden ze € 750,00 over voor andere belangrijke zaken.